Veckans baktips

Hej, mitt namn är Anna Fagerström och jag är ansvarig för FC Bageri på Elmia i Jönköping. Jag har ca 25 års erfarenhet av konditori bageri.
Jag började min bana i Skara 1993 där jag gick konditori och bageriutbildning som jag sedan fortsatte i Stockholm ett år för att sedan ta mitt Gesällbrev i huvudstaden. Jag har erfarenhet av att jobba på många olika ställen därefter i Sverige på säsong i bla Åre, Gotland & Smögen. Där jag varit längst och arbetat mig upp som säljledare på konditorisidan är på Ica Maxi i Jönköping där jag har fått lära mig väldigt mycket. Därför har nog många av er smakat på en del jag varit med och bakat som du har handlat på Maxi där jag tycker att vi bakade riktigt goda bakverk. På Elmia och i FC Bageri har jag äran att vara med från start och ta fram mitt helt egna och nya sortiment. Det har varit en väldigt stor utmaning och redan första året så fick vi bland annat göra 66000 kanelbullar som mässbesökare, konferensgäster & restauranggäster fick smaka på. På FC Bageri levererar vi främst till vår cateringverksamhet, Elmia, Restaurang Spira, Guvernören och därför blev de stora volymerna en av de största utmaningarna för oss i Bageriet. När vi exempelvis gjorde Husvagnsmässan så gjorde vi ca 15000 kuvertbröd på några dagar samtidigt som vi då har stora volymer i en massa andra av våra bakverk.

Här på Hemcatering.se kommer jag att tipsa om något du kan baka själv eller med familjen nu när vi alla kanske är hemma lite mer än vanligt. Ni kan längre ned också köpa olika bak-kit där ni får med recept vid leveransen hem till dörren och vill ni göra det enklaste möjliga så kan ni köpa mina färdiga bröd, bakverk och annat gott längst ner på sidan.

Ingredienser & recept för att baka själv